Mursi proglasio izvanredno stanje u Egiptu: Prosvjednici na Tahriru zapalili policijski automobil

Foto: AFP

NA KAIRSKOM trgu Tahrir nastavljeni su nasilni prosvjedi protiv tamošnje vlasti, na čelu s predsjednikom Muhamedom Mursijem. Prosvjednici su danas oteli policijsko vozilo te ga zapalili, a postoji mogućnost da je otet i jedan od policajaca. Egipatska najveća opozicijska koalicija se neće pridružiti nacionalnom dijalogu na koji je pozvao predsjednik Muhamed Mursi.

Mursi je pozvao svoje saveznike i suparnike na razgovore u 16 sati u ponedjeljak kako bi pokušali riješiti političku krizu i okončati nasilje na ulicama koje je izbilo tijekom antivladinih prosvjeda.

Tijekom pet dana nemira poginulo je 50 osoba, a policija je bacila suzavac na prosvjednike u centru Kaira samo nekoliko sati nakon što je Mursi proglasio izvanredno stanje i uveo policijski sat u tri grada duž Sueskog kanala.

Ponedjeljak je peti dan za redom kako se na ulicama gradova u Egiptu odvijaju nemiri i nasilje. Prosvjedi su počeli prošlog tjedna povodom druge godišnjice revolucije u kojoj je svrgnut dugogodišnji predsjednik Hosni Mubarak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.