Monstrum iz Clevelanda imao "sobu za mučenje", u dnevniku napisao da su ga zlostavljali dok je bio dijete

Foto: Guliver image/Getty images

"IMAM bolesnog sina koji je napravio nešto ozbiljno. Jako patim. Molim oprost majki tih djevojaka, molim te djevojke da mi oproste", poručila je potresena majka otmičara iz Clevelanda, Ariela Castra, koji je oteo tri djevojke, desetak ih godina držao u zatočeništvu, zlostavljao i silovao. Ni sama ne može vjerovati kakav je stravičan zločin njen sin počinio.

Istražitelji su otkrili kako je američki monstrum u svom domu u Clevelandu imao "sobu za mučenje" i zatvorsku ćeliju u kojoj je djevojke držao zatočene. Silovao ih je, izgladnjivao, udarcima izazivao pobačaje... Za djevojkama je 10 godina stravičnog zlostavljanja u zatočeništvu.
Među brojnim dokazima koje je policija pronašla u Castrovom domu su i njegove privatne bilješke - dnevnik u kojem opisuje svoje monstruozno ponašanje prema djevojkama i opravdava ga navodima kako su ga kao dijete zlostavljali članovi obitelji. Razmišljao je i o samoubojstvu. Istražitelji navode kako su pronađene bilješke "i više od dnevnika".



Podsjetimo, 23-godišnja Gina DeJesus, 27-godišnja Amanda Berry i 32-godišnja Michelle Knight spašene su u ponedjeljak, a otete su u periodu između 2002. i 2004. godine. 52-godišnji otmičar Ariel Castro, bivši vozač školskog autobusa, silovao ih je, a jedna od njih, Amanda Berry, s njim ima i dijete.

Kasnije danas objavljeno je i da je DNK analizom potvrđeno da je Castro otac šestogodišnjeg djeteta Amande Berry.


I obitelj tek sad "počela slagati kockice"

Jedna od monstrumovih kćeri, Angie Gregg, rekla je CNN-u kako je "jednostavno poželjela umrijeti" kad je doznala za zločine svog oca. Sad, kad razmisli o prošlosti, kaže da se moglo naslutiti kako nešto nije u redu jer je njen otac svoju kuću vječito jako dobro zaključavao i ponekad bi misteriozno nestajao na nekoliko sati bez ikakvog objašnjenja. Djevojka je navela i kako je zgrožena gnjusnim djelima svog oca.

Monstrumov 31-godišnji sin Antony Castro uvjeren je kako se njegov otac svoje najmlađe žrtve domogao zahvaljujući činjenici da je Gina bila najbolja prijateljica njegove mlađe sestre, Arlene Castro. Upravo je Arlene bila zadnja osoba koja je tad 14-godišnju Ginu posljednja vidjela prije njene otmice i nestanka u travnju 2004. godine. Nije poznato je li Arlene posjećivala oca otkako joj je oteo prijateljicu. Antony je ispričao kako vjeruje da je Gina pristala na to da je njen otac poveze kući budući da ga je poznavala kao oca svoje najbolje prijateljice, ni ne sluteći kakav je monstrumov plan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.