Ministar zdravlja u posjetu herojima koji su spašavali Čehe iz autobusa na autocesti

MINISTAR zdravlja profesor Rajko Ostojić posjetit će danas tim hitne medicinske službe smješten u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama kraj Trogira te prisustvovati pokaznoj vježbi hitnog helikopterskog zbrinjavanja ozlijeđene osobe s politraumom, sa otoka na kopno.

Cilj ministrova posjeta jest uvjeriti se u spremnost i obučenost timova hitne medicinske službe koji, uz helikopter Oružanih snaga s vojnim zrakoplovnim osobljem, na raspolaganju imaju i opremu potrebnu za pratnju i liječenje pacijenta tijekom leta. Predviđena je i pokazna vježba do otoka Šolte.

Osim toga, u 15 sati posjetit će i tim Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije u tehničkoj jedinici Sveti Rok, na autocesti A1 Zagreb-Split, koji je 23. lipnja 2012, prilikom prometne nesreće, prvi stigao na intervenciju i sudjelovao u zbrinjavanju stradalih čeških turista. Ministar time želi odati priznanje na profesionalno odrađenom poslu te pružiti potporu svim djelatnicima hitne medicinske službe koji svakodnevno na terenu spašavaju ljudske živote.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.