Mikuličić: Tužiteljstvo se cjenka, generale treba osloboditi svake krivnje i odgovornosti

OBRANE generala Ante Gotovine i Mladena Markača podnijele su Žalbenom vijeću Haškog suda odgovor na podnesak Tužiteljstva, koji od Suda traži da generale osudi po zapovjednoj odgovornosti ako se ne utvrdi zločinački pothvat.

"Nema mjesta utvrđivanju alternativne odgovornosti jer se te okolnosti nisu uopće raspravljale u žalbenom postupku", rekao je Markačev odvjetnik Goran Mikuličić.

"Mi smatramo da je to apsolutno promašena tema i mi zapravo plediramo na to, ako Žalbeno vijeće utvrdi da nema elemenata za postojanje zločinačkog pothvata onda jedino što može učiniti to je da i Gotovinu i Markača oslobodi svake krivnje i odgovornosti", kaže Mikuličić, koji nastavlja kako se tužiteljstvo cjenka kada traži barem zapovjednu odgovornost.

"Tužiteljstvo smatra, ako vi izradite jednu kuću, da možete od te kuće odvojiti zidove, pa da bi ipak krov ostao visjeti u zraku. Da ako i nema nezakonitog granatiranja, ipak postoji izvršenje kaznenog djela, što je apsurd. Otprilike isto tako kao što možete ustvrditi da postoji ubojstvo iz vatrenog oružja, iako nije ispaljen hitac iz vatrenog oružja", zaključuje Markačev odvjetnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.