Meta je sličila na američke vojne baze: Iran testirao raketu kojom može pogoditi Izrael

IRAN je danas u svojoj pustinji obavio testno lansiranje balističke rakete koja može pogoditi Izrael kako bi im pokazali da mogu uzvratiti ukoliko ih požele napasti.

Iranska revolucionarna garda je ispalila raketu srednjeg dometa na lažnu metu u pustinji Kavir tijekom drugog dana svoje vježbe "Veliki prorok 7" koja će sutra završiti, izvijestila je iranska televizija Al-Alam, piše AFP.

Raketa Shabab-3 ima domet do 2 tisuće kilometara, što teoretski znači da može pogoditi Izrael koji je od Irana udaljen oko tisuću kilometara. Televizija je objavila da su tijekom vježbe ispaljene i rakete Shabab-1 i Shabab-2 sa dometom od 300 do 500 kilometara. Novinska agencija Fars piše da "desetak" raznih tipova projektila ispaljeno iz raznih dijelova Irana na metu u pustinji Kavir.

Meta je bila replika vojne baze u pustinji koju su Iranci izgradili tako da sliči na američke baze u susjednim zemljama kao što je Afganistan. Tijekom akcije se planiraju ispaliti i dvije rakete prema brodovima u blizini iranske južne obale. Iako su i ranije testirali rakete Shabab, ovaj puta je Iran naglasio da vojnom vježbom žele poslati poruku Izraelu i SAD-u da dva puta razmisle prije nego ponovno izreknu prijetnje o napadu na njih. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.