Medicinska sestra koja je preboljela ebolu izlazi iz bolnice u Atlanti

Ilustracija: Hina

AMBER VINSON, jedna od dviju medicinskih sestara koje su se zarazile ebolom prilikom liječenja Thomasa Erica Duncana, bit će puštena iz Emor University bolnice u Atlanti, objavili su dužnosnici.

29-godišnja Vinson primljena je 15. listopada u bolnicu, a prošlog tjedna je objavljeno kako više nije zaražena.

Njena dijagnoza izazvala je zabrinutost od Dallasa do Clevelanda jer je Vinson letjela putničkim zrakoplovom prije nego što je hospitalizirana.

Nova zdravstvena pravila SAD-a: Nema više karantene zbog ebole


Američke zdravstvene djelatnike koji su liječili pacijente zaražene ebolom u zapadnoj Africi aktivno će se motriti, ali neće biti smješteni u karantenu, stoji u novim zdravstvenim smjernicama SAD-a.

Do tih je smjernica došlo nakon što je glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon osudio odluku prema kojoj je medicinska sestra smještena u šator za izolaciju u New Jerseyu. Ta je savezna država jedna od tri u kojima vrijedi pravilo o 21-dnevnoj karanteni za sve zdravstvene djelatnike koji su bili u doticaju s pacijentima oboljelima od ebole.

Istovremeno, Australija je zatvorila granice za osobe iz Zapadne Afrike, a oni kojima je ranije odobrena viza, a još nisu stigli, bit će stavljeni u trotjednu karantenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.