Marković: Pustite Šešelja, Gotovina je najveći ratni zločinac nakon Drugog svjetskog rata

Screenshot: YouTube

U RASPRAVU koju je izazvao zahtjev Haškog suda za povratak ratnog zločinca Vojislava Šešelja u pritvor u Scheveningenu uključio se i predsjednik stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković rekavši da će odluku o izručenju donijeti srpska vlada i da bi se javnost umjesto Šešeljem trebala baviti Antom Gotovinom kojeg je nazvao "najvećim ratnim zločincem nakon Drugog svjetskog rata".

U komentaru Šešeljevog paljenja hrvatske zastave, Marković je ocijenio da najveću odgovornost za svađu srpskog i hrvatskog naroda imaju političari u Zagrebu.

Marković je rekao da pojedine izjave hrvatskih političara zvuče kao da dolaze od pokojnog predsjednika Franje Tuđmana koji je govorio da Srbe treba protjerati iz Hrvatske.

"Poruke koje šalje predsjednica Hrvatske nisu dobre, ni za Hrvatsku, ni za Srbiju, i to je pokazao jučer i predsjednik vlade koji je rekao da treba da spustimo loptu i da dvije države trebaju surađivati, a veći je interes hrvatskih privrednika pošto je poznato da oni ovdje imaju tržište, za razliku od srpskih", rekao je.

Političar je osudio paljenje svake nacionalne zastave, ističući da je u slučaju Šešeljeve provokacije riječ o fizičkoj osobi koja nije član vlade i čija stranka nema zastupnika u parlamentu.

Marković je hrvatsku vanjsku politiku nazvao militantnom i sugerirao javnosti da se umjesto sa Šešeljem zabavlja s Antom Gotovinom "najvećim ratnim zločincem nakon Drugog svjetskog rata i učesnikom Oluje u kojoj je ubijeno i protjerano nebrojeno djece, žena..".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.