"Mali dom za velike ljude": Bandić i Bernardić obećali izgradnju novog Centra za autizam

"MALI dom za velike ljude" radni je naziv humanitarne akcije za pomoć osobama s autizmom. Akcija je to za prikupljanje sredstava za adaptaciju objekta bivšeg dječjeg vrtića u Dom za odrasle s autizmom.

Pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a u organizaciji Udruge "Kišni Čovjek" 27. veljače iduće godine u dvorani Dražen Petrović održat će se veliki humanitarni koncert. Prvi čovjek grada obećao je djelomičnu obnovu Centra za autizam i gradnju novog samostalnog objekta.

"Do tada ćemo sve tri preostale jedinice adaptirati. Jednu smo prošle godine otvorili, a još tri su ostale. A iz koncerta, nešto ćemo skupiti novaca za opremu. U svakom slučaju, riješit ćemo to do drugog mjeseca da ljudi mogu pristojno živjeti. A UP-u koji je prošao na zadnjoj sjednici gradske skupštine Oporovec je predložak da se u najskorije vrijeme raspiše urbanističko-arhitektonski natječaj, a za Centar za autizam i Udrugu 'Kišni čovjek' i B Osnovnu školu na Oporovcu", rekao je Bandić.

"Kada dođete ovdje, pukne vam srce"

Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić emotivno je doživio ponovni dolazak u Centar za autizam.

"Ovdje kad dođete pukne vam srce. Ono što svi trebamo kontinuirano raditi je na promjeni svijesti. Osam tisuća djece je u Hrvatskoj, puno odraslih i zato je naš zajednički zadatak da pomognemo na svaki mogući način, pa i koncertom 27.", istaknuo je Bernardić.

2010. godine prvi je put potaknuta gradnja novog Centra, a Bernardić je, kao i gradonačelnik, obećao da će se, kad on preuzme novu Upravu u kratkom roku, korisnici useliti u nove prostore.

"Nadam se da će nova gradska uprava sa mnom na čelu, realizirati taj novi Centar za autizam, koji je već trebao biti izgrađen. Kao što smo prošle godine potaknuli izgradnju Centra za autizam, novog modernog centra, koji će biti primjer u Hrvatskoj i Europi i mnogim drugima kako raditi s korisnicima u tom novom centru", poručio je Bernardić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.