Madeleine McCann iz osvete oteo i ubio bivši zaposlenik resorta u kojem je njena obitelj ljetovala?

Foto: Metropolitan Police

PORTUGALSKA policija navodno vjeruje kako je Madeleine McCann 2007. godine oteo bivši zaposlenik resorta u kojem je ljetovala njena obitelj - i to iz osvete jer je otpušten.

Prema pisanju portugalskih medija, policija traga za tijelom jer vjeruju kako je muškarac, koji je u dobi od 40 godina 2009. godine poginuo u traktorskoj nesreći, djevojčicu nakon otmice ubio.

Portugalski i britanski mediji prenose kako je do tih saznanja portugalska policija došla na osnovu podataka o signalu s njegova mobitela, koji se kretao oko apartmana McCannovih. Neimenovani muškarac je živio u stanu u gradu Lagosu, udaljenom svega 15-ak minuta vožnje od resorta. Policija sad navodno o svemu ispituje njegovu udovicu.

Spomenuti muškarac nije bio na listi zaposlenika resorta koja je predana policiji nakon Madeleineinog nestanka jer je u to vrijeme više nije radio ondje.

Portugalska policija odbila je službeno komentirati napise portugalskih medija.

Roditelji nestale djevojčice, Kate i Gerry McCann, odbacili su medijske napise i nazvali ih "čistim špekulacijama".

Zasad javnosti nije poznato je li bivši hotelski zaposlenik kojeg spominju portugalski mediji ista osoba čije je ime britanska policija dobila nakon objave novog fotorobota muškarca koji je navodno u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz, u svibnju 2007. godine, oteo tada četverogodišnju britansku djevojčicu Madeleine McCann.


Otmičara je par iz Irske uočio kako prema plaži nosi dijete u pidžami. Skica njegova lica napravljena je još prije pet godina, ali do nedavno nije bila javno objavljena.

Razlog tome je teorija portugalske policije o tome da je Madeleine oteta 45 minuta ranije i da ju je oteo tamnokosi muškarac koji je uočen kako iznosi dijete iz resorta. Uočila ga je Jane Tanner, obiteljska prijateljica McCannovih, ali se ispostavilo kako je riječ o nedužnom britanskom turistu koji je nosio svoju vlastitu kćer.

Portugalska policija je istragu Madeleineinog nestanka zatvorila 2008. godine, McCannovi su godinama plaćali privatne istražitelje, a onda je u srpnju ove godine britanska policija iznova otvorila slučaj zbog postojanja dokaza koji ukazuju na to da postoji dobra šansa da je Maddy još živa. Ovih je dana i portugalska policija ponovno otvorila slučaj.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.