Lozina ponovno protiv Jutarnjeg lista, društvo mu pravila Hrvatica s najskupljom tužbom

Foto: Index

DANAS je bilo vrlo živo na splitskom Općinskom sudu. Nije samo Kerum svratio na brakorazvodnu parnicu, pred sudom smo sreli i poznatog splitskog suca Slavka Lozinu u društvu Jagode Miše, Hrvatice s vjerojatno trenutno najskupljom tužbom. Kako se zna, u sporu je protiv bivšeg dečka, Talijana Marija Morettija Polegata, vlasnika Diadore i Geoxa. Tužba bi mogla rezultirati s više od 100 milijuna eura, koliko Miše traži za tri godine izvanbračne zajednice i još neke "sitnice"...

Pisali ste, sada platite!

Sudac Lozina imao je, pak, ročište u parnici protiv Jutarnjeg lista, koji ga je uvrstio u "laskav" popis Splićana koji su svojim šovinističkim izjavama pridonijeli širenju nesnošljivosti i netoleranciji. Povod su bili nemiri na splitskom Gay Prideu. 

"Eto, ja se uvijek nađem nekome na meti. Ispada da sam dežurni krivac za sve", požalio se Indexu sudac Lozina, koji je u svoju korist već riješio nekoliko tužbi protiv Jutarnjeg, ali i ostalih hrvatskih medija, koji su ga uzeli na zub još iz doba kada je sudio vojnim policajcima iz Lore. 

Rambo iz Lore

Upravo je njegovo obrazloženje oslobađajuće presude uzeto za primjer poticanja nesnošljivosti, i to dio u kojem govori kako zatočenik Lore Milosav Katalina ne bi preživio zlostavljanja koja opisuje ni da je Rambo. Katalina je, inače, nedavno konačno uspio dobiti odštetu od par stotina tisuća kuna za zlostavljanja koja je pretrpio u Lori prije 20 godina. 

Na popisu netolerantnih šovinista Jutarnjeg lista našli su se, inače, osim Lozine i Kerum, Duje Marasović, nadbiskup Marin Barišić i Hrvoje Maleš, bivši predsjednik Hajduka, koji se u ekskluzivno društvo uvrstio kapom ustašicom, a ne nekom izjavom.   

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.