Linićevi inspektori na Lopudu zatvorili "pola otoka": "Što se događa, zar nemamo gdje kupiti vodu?"

Foto: Davor Zunić / Cropix

POREZNI inspektori na otoku Lopudu kraj Dubrovnika zatvorili su čak četiri lokala. Zatvoreni su dva restorana, jedan kafić i trgovina. Na čitavom Lopudu ima desetak poslovnih objekata.

"Što se događa, pa zar nemamo gdje kupiti vodu? Voda je osnovno ljudsko pravo", kazao je uznemireni turist novinaru DU Lista. Turistima nije jasno što se događa. Jedina dva restorana na plaži u Šunju su zatvorena. Ukoliko žele jesti ili piti - namirnice moraju nositi sa sobom.

"Razočarana sam, zatvorena su dva odlična restorana. Dolazim ovdje već šesti put i nikada nije bilo sve zatvoreno. Jako tužno", kaže jedna strankinja.

"Stavili su u jedan koš sve i rekli idemo zatvoriti, bez obzira što je nadzor obavljen različite dane, ali su sve zatvorili u istom danu. Zamisli da smo svi bili zatečeni u nepravilnostima, pa sve bi zatvorili u istom vremenu. Valjda moraju postojati neka pravila. Nadzor je meni obavljen 27. srpnja, a nekima 30. srpnja. Dakle, trebali su zatvarati jedan po jedan a ne doći i zatvoriti sve u isto vrijeme", kaže Ivan Gale, predsjednik mjesnog odbora i vlasnik jednog od zapečaćenih objekata.

"Pogriješili smo, nitko nije rekao da nismo pogriješili, priznajemo grešku, ali bar su na Šunju mogli zatvoriti prvo jedan, pa onda drugi restoran, a ne oba dva u isto vrijeme", kaže Gale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.