Lalovac: Ako ne povećamo učinkovitost ići će outsourcing ili spin off ili nešto treće

Foto: Hina

VLADA odustaje od izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru u državno poduzeće, potvrdio je ministar financija Boris Lalovac nakon tradicionalnog ručka s gospodarstvenicima u organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj.

Od planiranog osnivanja posebnog državnog poduzeća neslužbeno odustalo se zbog prijepora u vladajućoj koaliciji. Lalovac, kaže, nije upoznat s razlozima odluke, jer u njoj nije ni sudjelovao.

Evo što je rekao što će propali plan ušteda od 700 milijuna kuna značiti za proračun:

"Otvorit ćemo pitanje ovih cjelokupnih troškova, što sam i danas govorio o 31 milijardu. Ako nađemo da budemo učinkovitiji, možda to neće značiti puno. Međutim, na ovoj sadašnjoj razini to neće moći ostati. Morat će ići outsourcing ili spin off ili nešto treće, ako ne povećamo učinkovitost", rekao je Lalovac.

Također je potvrdio da bi ovaj potez značio destabilizaciju javnih financija.

"Da, to su projekti o kojima će se danas ili za koji mjesec morati ponovo otvoriti pitanje. Znači učinkovitosti i troškova javne uprave. Nije problem je li to spin off ili outsourcing, ali učinkovitost svakako je. Na tome moramo više raditi. Sad, ako je ovo učinkovitije, ako ostanu u sustavu a budu učinkovitiji, nemam ništa protiv", rekao je Lalovac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.