Lakrdija na sudu: Ključni svjedok tužiteljstva u aferi Spice se ne sjeća što je jučer radio!



MIROSLAV VITKOVIĆ, bivši predsjednik Uprave Podravke, ne sjeća se je li optuženicima u aferi Spice poslao prijeteću SMS poruku. Bilo bi to moguće razumjeti, ipak se radi o događaju iz 21. rujna 2009., da se Vitković "ne sjeća" ni što je radio jučer.

Naime, Vitković je ponovo svjedočio na procesu protiv Damira Polančeca i bivših šefova Podravke. Darku Marincu, Zdravku Šestaku, Saši Romcu i Josipu Pavloviću Vitković je u jeku istrage oko afere Spice poslao SMS poruku "Strpat ću vas u zatvor majke mi".

Te poruke se sada ne sjeća. Na pitanje suca Siniše Pleše šalje li često tako neobične SMS poruke, Vitković je odgovorio da ne šalje. "Pa kako se onda ne sjećate?", zanimalo je suca. "Jednostavno se ne sjećam", odgovorio je Vitković.

Nije se, međutim, mogao prisjetiti ni što je točno radio jučer. Vitkovića je obrana, naime, pitala je li jučer bio u zgradi Zagrepčanke, u kojoj se nalazi zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, čime su pokušali sugerirati da je Vitković s tužiteljima dogovarao taj iskaz.

"Ne sjećam se", ponovo je kazao Vitković. Sucu Pleši, međutim, nije bilo jasno kako se ne sjeća nečega što se dogodilo jučer. "Bio sam u kafiću te zgrade, ušao sam samo u prizemlje kako bih kupio cigarete", pojasnio je Vitković.

Podsjećamo, Damir Polančec optužen je zajedno s još sedam osoba da je oštetio Podravku za 400 milijuna kuna prilikom pokušaja neprijateljskog preuzimanja. Vitković je ključni svjedok tužiteljstva u ovom procesu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.