Koračević o mogućoj smjeni: O menadžmentu odlučuje vlasnik tvrtke, pričekajmo odluku Vlade

Foto: HEP

PREDSJEDNIK Uprave HEP-a Zlatko Koračević gostovao je danas u "Temi dana" HTV-a te se osvrnuo na sve glasnija medijska nagađanja o njegovoj smjeni. Ipak, Koračević je bio vrlo suzdržan te nije htio komentirati mnogo o svojoj mogućoj smjeni.

"Pričekajmo sjednicu Vlade pa ćemo znati", ponovio je Koračević nekoliko puta te dodao: "Kao u svakom trgovačkom društvu, o menadžmentu odlučuje vlasnik, a vlasnik je Vlada. O svom položaju sam razgovarao u stranci, s resornim ministrom, predsjednicom stranke, ali pričekajmo odluku Vlade", rekao je kratko Koračević.

Komentirao je i poslovne rezultate HEP-a za prošlu godinu, s kojima je, kako kaže, izuzetno zadovoljan.

"Mi smo prošlu godinu završili pozitivno, pokrenuli smo investicijski ciklus i stabilizirali financije. Krenuli smo i u proces restrukturiranja. Svi su rokovi ispoštivani i kroz restrukturiranje je smanjen broj zaposlenih za 16 posto. Smanjili smo rukovodne funkcije za 428 te HEP danas ima 1442 zaposlenih manje nego kad smo došli prije godinu dana", objasnio je te dodao da je HEP u prva tri mjeseca ove godine ostvario dobit od 770 milijuna kuna.

Dodao je i da smatra da je Plomin C odličan projekt od kojeg HEP ne namjerava odustati, a komentirao je i da građani Hrvatske ne moraju strahovati od novih poskupljenja struje ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.