"Koja je razlika između HDZ-a koji je specijalcima izbacivao radnike Tvornice duhana Zagreb i današnje vlasti"?

SINDIKAT nezaposlenih Hrvatske i Demokratska stranka žena uputili su danas najoštriji prosvjed Vladi zbog upotrebe neprimjerenih sredstava sile i pokušaja zastrašivanja silom, obespravljenih i opljačkanih radnika.

U priopćenju naslovljenom "Prosvjed zbog okupacije Brača i Jadrankamena" iz sindikata i stranke kažu da se ne može pod krinkom zaštite pravne države vršiti neprimjerena demonstracija sile i zastrašivanja nad nedužnim radnicima koji pokušavaju zaštititi svoje ustavno pravo na rad.

"Izvadite reviziju pljačkaške privatizacije i pohvatajte lopove"

"Zar je gospodo socijaldemokrati i ostali iz Kukuriku koalicije bilo potrebno okupirati cijeli otok Brač, radi zaštite jednog stečajnog upravitelja", pitaju se iz SNH-a i DSŽ-a te dodaju kako se od socijaldemokrata traži da stvari rješavaju dijalogom i demokracijom, a tek kao zadnje sredstvo navode silu.

"Pozivamo Vas gospodo da otvorite ladice zaključane sa devet brava u kojima leži revizija pljačkaške privatizacije koju je provela još Račanova Vlada", pišu u priopćenju dodaju da se postupi po toj reviziji te "pohvataju lopovi koji su opljačkali hrvatski narod". Pitaju se kakva je razlika između HDZ-a, koji je sa specijalcima izbacivao radnike iz Tvornice duhana Zagreb, i današnje vlasti koja ih izbacuje iz Jadrankamena.

"Prestanite sa uporabom sile i zastrašivanjem"

"Zbog toga Vas pozivamo da prestanete sa upotrebom sile i zastrašivanja, te da rješavate ogromne probleme ove države, strpljenjem i dijalogom, jer ste za to i dobili mandat hrvatskog naroda. Hrvatski narod je beskrajno strpljiv, ali je na silu, nasilje i bahatost uvijek znao dati pravi odgovor", zaključuju iz Sindikata nezaposlenih Hrvatske i Demokratske stranke žena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.