Kaptol: Oni koji su objavili otvoreno pismo civilnog invalida mrze hrvatsku državu i branitelje

Screenshot: HRT, Glas Koncila

HRVATSKA Katolička crkva putem svog neslužbenog glasila Glasa Koncila žestoko se obrušila na sve one medije koji su ovih dana objavili pismo "civilnoga invalida Tihomira Cvetkovića", optužujući ih za manipulaciju te mržnju prema hrvatskim braniteljima i prema hrvatskoj državi. 

U uredničkom komentaru kojeg potpisuje Ivan Miklenić naglašava se kako se objavom tog pisma "svjesno i smišljeno manipulira tjeskobnom situacijom te obitelji" a sve kako bi se "stvarali i širili u javnosti mržnju prema braniteljima prosvjednicima".

Objava pisma ih otkrila kao "mrzitelje Hrvatske"

Neposredan povod ovom osvrtu je Dnevnik HTV-a u nedjelju 22. ožujka u kojem je prezentirano Cvetkovićevo pismo.

"Prilog Dajane Šošić u kojem je prezentirano otvoreno pismo civilnoga invalida Tihomira Cvetkovića s porukom hrvatskim braniteljima koji prosvjeduju očitovao je puno više negoli su urednici željeli te je razotkrio ne samo suptilnu mržnju prema hrvatskim braniteljima, nego i prema državi Hrvatskoj. U hrvatskoj javnosti trajno su u optjecaju brojna 'otvorena pisma'  u kojima autori donose više ili manje relevantne sadržaje, no mediji ih uglavnom principijelno ignoriraju jer nemaju snagu dokumenta, kao što npr. ima vjerodostojno potpisano pismo upućeno određenom mediju ili određenoj instituciji, i jer je to oblik izravnoga komuniciranja s javnošću, a poznato je da svaka osoba ima pravo na svoje mišljenje i na iznošenje toga mišljenja pa bilo to mišljenje (ne)logično i (ne)točno i (ne)važno", stoji u uredničkom komentaru.



Glavni urednik Glasa Koncila zaboravio je napomenuti kako je i sam Cvetković branitelj iz 1991. godine, no to mu se očigledno nije uklapalo u koncept pa je branitelj Cvetković koji ima maloljetnog invalidnog sina u uvodu članka predstavljen kao "civilni invalid", da bi kasnije u svoju kritičku analizu uveo i njegova sina.

Iza svega stoje titoisti

Naime, Miklenić tvrdi da je razumljivo što je otac, koji je duboko pogođen obiteljskom teškom situacijom, usporedio mjesečno primanje svoga invalidnoga sina i branitelja Glogoškoga, no po njegovom mišljenju "nije razumljivo, ni profesionalno ni moralno dopustivo, da urednici nekritički lansiraju u javnost emotivno uspoređivanje onoga što se uspoređivati ne može niti smije".

Urednik Glasa Koncila uvjeren je da je ovdje riječ o tipičnoj smišljenoj manipulaciji. Za ovo vjersko glasilo bolesno je "izjednačiti invalidnost nastalu kao posljedicu bolesti i invalidnost nastalu u vojnoj postrojbi". Naravno, Miklenić ni u ovom slučaju nije zaboravio komunističku urotu pa tako tvrdi da je osnivanje "Antifašističke lige Hrvatske" napravljeno samo zato da bi se kompromitirala Hrvatska.


Tako je po Mikleniću Josip Broz Tito opravdano izbačen s Pantovčaka, a desnog esktremizma ima "manje nego u bilo kojoj drugoj članici EU-a". 

Htio upozoriti na probleme civilnih invalida

Podsjetimo kako je Cvetković životnom pričom kroz koju prolazi pozvao šatordžije da se maknu iz Savske. Zbog progresivne multiple skleroze njegov sin Hrvoje gotovo je nepokretan, ne govori, slijep je i sve teže jede, a od države prima tek 1250 kuna invalidnine.

Tihomir Cvetković spomenuo je kaže branitelje u Savskoj kako bi upozorio na odnos državnih institucija prema civilnim invalidima.

"Prema Glogoškom, koji je 100-postotni invalid, moj sin je barem 150-postotni invalid", tvrdi Cvetković.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.