Kajin optužio bivše stranačke kolege da su kupnjom zemljišta "pokrali Istru"

Foto: Hina

SABORSKI zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin u utorak je zatražio hitnu reviziju prodaje poljoprivrednog zemljišta u Istri, a IDS-ove najave iniciranja izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu nazvao je bezobrazlukom, ponovno prozivajući svoje bivše stranačke kolege da su kupnjom zemljišta "pokrali Istru".

"Ovo što predlaže Giovanni Sponza (glavni tajnik IDS-a i rovinjski gradonačelnik) je zapravo bezobrazluk toliko tipičan za IDS, jer upravo njegov kum u Rovinju ima u zakupu deset hektara poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države. Ako smo bili za reviziju pretvorbe i privatizacije, onda moramo biti i za reviziju prodaje poljoprivrednog zemljišta", rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Puli.

Naglasio je kako su upravo "Sponzina stranačka gospoda kupnjom poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu za jednu do dvije kune, pokrali su Istru i Hrvatsku."

Napominjući kako se on dvije godine borio za izmjenu Zakona o prodaji poljoprivrednog zemljišta, Kajin je pozvao glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana da preispita svaki kupoprodajni ugovor koji je "zaključen navodno u ime države, a s ciljem poticanja poljoprivrede".

Osvrnuo se i na pisanje nekih medija kako je navodno u domu njemačkog poduzetnika Georga Lista u Zagrebu, poznatog po prozivkama na račun IDS-ova europarlamentarca Ivana Jakovčića, policija pronašla veću količinu droge. Kajin je rekao kako mu je sinoć ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio da "takva osoba nije bila predmet istraživanja za drogu, niti je zatečena s drogom".

"Živimo opasno vrijeme, taj rukopis nama u Istri je dobro poznat i znamo iz čije kuhinje dolazi. Čovjek mjesec dana nije bio u Hrvatskoj. Hrvatska se ne može igrati takvim spinovima", poručio je Kajin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.