KIC opovrgava Brudera i tvrdi da je kćer svjedoka Krmpotića sama odstupila

Foto: Hina

NA Gabrijelu Krmpotić-Kos, kćerku svjedoka na suđenju bivšim obavještajcima Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Muenchenu nije se vršio pritisak, nego je zbog nepravilnosti u radu sama dala ostavku u Kulturno informativnom centru (KIC), ustvrdio je KIC u ponedjeljak.

Njemački kriminalistički inspektor Roland Bruder govorio je prošli tjedan u muenchenskoj sudnici o navodnom pritisku na kćeri Ivana Krmpotića, budućeg svjedoka državnog odvjetništva u procesu protiv Perkovića i Mustača za sudioništvo u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983.

Pritisak se posebice vršio na kćeri Helenu Krmpotić, novinarku na HRT-u i Gabrijelu Krmpotić-Kos, voditeljicu KIC-a Zagreb", rekao je Bruder i ustvrdio kako su obje bezrazložno dobile otkaz.

"S gnušanjem odbijamo te laži i izvrtanje činjenica", stoji u priopćenju KIC-a koji tvrdi da je Gabrijela Krmpotić-Kos na vlastiti zahtjev podnijela ostavku na mjesto ravnateljice.

U KIC-u ističu da je odstupila "vjerojatno nakon niza nepravilnosti uočenih u njezinu kratkom mandatu" te je ostala raditi kao urednica izdavačke djelatnosti.

HRT je prošli tjedan također odbacio tvrdnje o otkazu novinarki Heleni Krmpotić kao što je to na suđenju Perkoviću i Mustaču izjavio Bruder.

Bruder je pred Viši zemaljski sud u Muenchenu pozvan kao svjedok jer je uključen u istragu vezanu uz proces koji se vodi protiv Perkovića i Mustača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.