Jura Hrvačić osnovao tvrtku preko koje upravlja svojim radio postajama, iz uprave izbacio Roberta Jukića

JURA Hrvačić, radijski mogul iz Velike Gorice, uspio je zaštititi svoje radio postaje od preuzimanja. Kako doznajemo, Hrvačić je danas formirao novu krovnu tvrtku MMC Grupa koja kontrolira vlasničke udjele u njegovim tvrtkama. Na čelo Nadzornog odbora imenovao je sebe, a na čelo Upravnog odbora svog sina.

Time se, nakon višemjesečnog natezanja s tajnim partnerima Miroslavom Kutlom i Ratkom Mačekom, ipak uspio nametnuti kao prvi čovjek naše najveće mreže radio postaja. U strukturi nove uprave nema Roberta Jukića, bivšeg predsjednika uprave Hrvatskih pošta, koji je nakon smjene postao direktor Hrvačićeve tvrtke Media Mix, zadužene za prikupljanje i naplaćivanje oglasa.

U kuloarima se govorilo da je Jukić na čelo Media Mixa došao bez Hrvačićeve volje, uz potporu tajnih ortaka koji Hrvačića žele vlasnički istisnuti ili barem preuzeti većinski udio u našem najvećem radijskom konglomeratu. Za Jukićem su u Hrvačićev radijsko-marketinški imperij prešla i još dva službenika Hrvatskih pošta, bivši glasnogovornik Višeslav Majić i Gordana Soldo, supruga Ivana Solde.

Podsjetimo i kako je Ivan Soldo formalni vlasnik Massola, tvrtke koju se povezuje s Ratkom Mačekom. Jedna od prvih Jukićevih odluka bila je zabrana ulaska u poslovne prostorije tvrtke Hrvačiću i njegovom sinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.