Jovanović u škole uvodi građanski odgoj: Holokaust se minorizira i negira

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je najavio uvođenje novog predmeta u škole - Odgoja za demokratsko građanstvo.

Na skupu "Poučavanje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti" Jovanović je upozorio kako je obrazovanje najbolji odgovor na minoriziranje, čak i negiranje, holokausta. Istaknuo je da je njegovo mišljenje kako je holokaust najveći zločin u povijesti čovječanstva.

Kako će nova Vlada sve te predmete ugurati u raspored sati?


U novom predmetu bi se na višu razinu trebalo podiči poučavanje o tome, po ministrovom mišljenju, "najmračnijem periodu čovječanstva", piše Vjesnik. Na istom skupu je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić naglasila da se istina o holokaustu ne smije zaboraviti i zanemariti. I ona vidi problem u sadašnjem školskom programu te traži da se on nadopuni sa domaćim i stranim piscima senzibiliziranima za tu temu, kao što su Imre Kertesz te Slobodan Šnajder ili Daša Drndić.

Čini se kako nova Vlada ozbiljno želi promijeniti rasporede sati učenika, a gotovo bi se moglo reći da svaki dan dobivamo novi  predmet. Tako je jučer ministar zdravlja Rajko Ostojić u Međimurju kazao da smatra da već ove godine treba uvesti seksualni odgoj u osnovne i srednje škole, dok je danas uslijedila najava ministra Jovanovića o Odgoju za demokratsko građanstvo. Ostaje vidjeti kako će sve te nove predmete Kukuriku Vlada ubaciti u već danas prenatrpan školski program.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.