Jako jugo otežava promet, ne plove brojni katamarani i trajekti

Ilustracija: Guliver Image/Getty Images

JAKO jugo ometa promet, osobito pomorski.

Na Krčkom mostu na snazi je zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. U priobalju i podno Velebita puše jak vjetar, mjestimice i povremeno s olujnim udarima. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok te od vijadukta Božići do čvora Skradin kao i na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

U prekidu su:
- katamaranske linije: Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar–Korčula, Split-Hvar-Vela Luka–Ubli, Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab, brodska Lošinj-Unije-Susak te

- trajektne linije: Brestova-Porozina, Stinica-Stara Novalja, Stinica-Mišnjak, Valbiska-Lopar, Valbiska-Merag, Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.