Jadna francuska "ljevica": Hollande računa na glasače radikalne desničarke Marine Le Pen

PREDSJEDNIČKI kandidat francuske Socijalističke stranke Francois Hollande, koji će se u drugom krugu izbora sučeliti sa aktualnim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem, kazao je da računa na neke od glasača koji su u prvom krugu svoje povjerenje dali radikalnoj desničarki Marine Le Pen.

Ljevičar Hollande je u prvom krugu za mali postotak pobijedio konzervativca Sarkozyja te će se u naredna dva tjedna voditi borba za svaki preostali glas. U svom intervjuu francuskom listu Liberation Hollande je kazao da sada mora uvjeriti birače Nacionalnog fronta Marine Le Pen da glasaju za njega.

"Dio njih su ljevičari"

"Dio njih su ljevičari i trebali bi biti na strani napretka, jednakosti, promjene, pravde zato što se protive privilegijama, financijskoj globalizaciji i propasti Europe", rekao je Hollande.

"Na meni je da ih uvjerim da ih ljevica čuva", dodao je kandidat Socijalističke stranke te dodao kako ti birači nužno ne pristaju uz ideje Nacionalnog fronta i njegovom opsjednutošću imigracijom. "Što je najvažnije, oni samo izražavaju socijalno nezadovoljstvo", smatra ljevičarski kandidat na francuskim izborima.

Le Pen i njezina stranka se zalažu za napuštanje eura, ponovno uvođenje kontrole granica, izbacivanje imigranata i borbu protiv "islamizacije Francuske", koja ima najveću muslimansku manjinu u zapadnoj Europi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.