Istok Mediterana zameten snijegom: Ovako to izgleda kad se bijeli pokrivač spusti na Grčku

Screenshot: Facebook/Severe Weather Greece

HLADNI arktički zrak u ponedjeljak i utorak obgrlio je istok Mediterana, tako da su Kreta i mnogi drugi grčki gradovi ostali zatrpani snijegom.


Snježnom pokrivaču nisu umakli ni grčki otoci, a zahvaćen je i dio kopnene Grčke.

Prošloga tjedna prelazak hladnog arktičkog zraka preko toplog Jadranskog mora rezultirao je obilnim "jadranskim" snijegom  na talijanskoj strani Jadrana, a nešto slično se jučer i danas dogodilo nad Egejskim morem. Stručnjaci taj fenomen nazivaju "Aegean effect snow", prenosi Crometeo.



U Ateni se vrijeme danas ipak djelomično stabiliziralo, pa tako prosječna temperatura 3°C, kroz dan će biti pretežito vedro.

Prema prognostičkim podacima DHMZ-a, vrijeme u Ateni i okolici nastavit će biti pretežito sunčano sve do ponedjeljka, kada se očekuju nova zahlađenja i novi nanosi snijega.



Ciklona će sutra i prekosutra snijeg "isporučiti" Turskoj, južnoj Rusiji i Gruziji, a obilniji nanosi snijega očekuju se upravo uz obale Crnog mora.

Na toplijoj strani ciklone bit će i obilnijih oborina, koje se očekuje na jugoistoku  Turske, u Libanonu i Izraelu. U područjima iznad 600 metara očekuje se i snijeg, javlja Crometeo. 

Uz snijeg, obalu Krete pogodila je u utorak i snažna pijavica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.