Istarski policajac za "usluge" dobio 17.600 eura i dva skupocjena sata

Ilustracija: MUP

UHIĆENI voditelj službe općeg kriminaliteta istarske policije Vlatko Jovičić našao se na meti Uskoka, među ostalim i zbog sumnje da je sumnjivcu pod 'policijskim mjerama' odavao tajne informacije, a za uzvrat dobio 17.600 eura i dva skupocjena sata vrijedna najmanje 6.000 eura.

Osim protiv tog visokorangiranog policajca Uskok je istragu pokrenuo protiv 39-godišnjeg muškarca kojemu je Jovičić odavao podatke te još dvojice okrivljenika koji su u zamjenu za novčanu nagradu tražili rješavanje zahtjeva za izdavanje dokumentacije o jednoj nekretnini, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama, ne navodeći identitet.

Uskok sumnja da je istarski policajac od druge polovice 2012. do kraja ove godine u Puli sam ponudio muškarcu protiv kojeg se vodila kriminalistička istraga da će mu redovito dostavljati informacije o postupanju i utjecati na ishod istraživanja.

Jovičić je bio smijenjen zbog teške povrede službene dužnosti

Jovičić, koji je nakon uhićenja zbog korupcije izbačen iz službe, također je prema sumnjama Uskoka većem broju osoba na njihovo traženje i u više navrata dostavljao podatke iz informacijskog sustava Ministarstva unutarnjih poslova.

Osim toga pristao je za obećanu novčanu nagradu žurno ishoditi izdavanje tražene dokumentacije o jednoj nekretnini. To je od njega tražio suosumnjičeni muškarac kojem se obratio također suosumnjičeni austrijski državljanin, kažu u Uskoku, koji je za Jovičića od suca istrage riječkog Županijskog suda zatražio određivanje istražnog zatvora.

Glavnog osumnjičenog tereti se za trgovanje utjecajem i odavanje tajne, a ostale za davanje mita i pomaganje u davanju mita.

Taj je policajac prema neslužbenim podacima ranije bio kažnjen zbog teške povrede službene dužnosti. Zbog toga je bio smijenjen s mjesta šefa općeg kriminaliteta u pulskoj policiji te je neko vrijeme radio policijske poslove u sektoru za granicu. Za voditelja Službe općeg kriminaliteta postavljen je nakon što je prije dvije godine za načelnika istarske policije imenovan Dragutin Cestar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.