Ispred škole u Koprivnici 15-godišnjak brutalno pretukao mlađeg dječaka



JOŠ JEDAN slučaj nasilja među maloljetnicima zabilježen je 22. ožujka oko 15 sati ispred Osnovne škole Braća Radić u Koprivnici. U školskom je dvorištu 15-godišnjak brutalno pretukao dvije godine manjeg dječaka.

Glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Laljek potvrdio nam je da je incident započeo verbalnim sukobom, da bi se ubrzo pretvorio u fizički obračun. 15-godišnjak je napao 13-godišnjaka i u tučnjavi mu zadao lakše tjelesne ozljede.

Mlađi je dječak završio u bolnici s potresom mozga, nakon što je zadobio više udaraca u glavu. Policija je, kaže Laljek, provela istragu i podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mlade u Koprivnici, te o svemu obavijestila Zavod za socijalnu skrb.

Nasilje među djecom i mladima (bullying), kao i elektronsko zlostavljanje (cyberbullying) u Hrvatskoj su iz godine u godinu sve prisutniji. Upravo je PU koprivničko-križevačka u svrhu prevencije ovih problema nedavno pokrenula program "Nisi sam", kojim savjetuju roditelje i djecu kako spriječiti problem vršnjačkog nasilja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.