Inspektori zatvorili pekaru zbog četiri kune: "Prodavačica je vikala za njima da uzmu račun"

Foto: Sibenskiportal.hr

POREZNI inspektori ovoga su tjedna zapečatili pekarnicu na otoku Zlarinu zato što nisu dobili račun od četiri kune, javlja Šibenski portal.

Jedan od dvojice inspektora koji su došli u nadzor kupio je tri forneta. Dobio je naručene fornete, ali ne i račun. Poreznici su zbog toga zatvorili pekarnicu na pet dana i vlasnike opalili po džepu kaznom od pet tisuća kuna.

Niko Alfier, koji sa suprugom vodi pekarnicu, ogorčen je ponašanjem inspektora. Tvrdi da je prodavačica za inspektorom vikala da je zaboravio račun, na što se on oglušio.

"Dvojica inspektora došli su prije nekoliko dana na otok u vrijeme najveće gužve oko 10 sati kada pristaje brod. Jedan od njih ušao je u objekt naručio tri forneta, što mu je prodavačica i dala. Kako je unutra bila velika gužva, plus 40 stupnjeva zbog nekoliko peći koje imamo, prodavačica je viknula za njim kako nije uzeo račun, no on je već izletio iz pekarnice. Odmah nakon toga, ušao je drugi inspektor i kazao da mu kolegi nije izdan račun", tvrdi Alfier u razgovoru za Šibenski portal.

"Ustanovili su da se u našem objektu uredno izdaju računi, no kaznili su nas zbog tog jednog slučaja. Zapečatili su nas na pet dana, moramo platiti kaznu od 5000 kuna ili smo mogli odmah platiti 15 tisuća kuna. 15 tisuća kuna! To je katastrofa! Nevjerojatno je da je kazna ista meni, malom obrtniku na otoku Zlarinu gdje sezona traje deset dana, i, recimo, klubu na Zrću! Zakon o fiskalizaciji nije socijalno osjetljiv, očito je da štiti velike, a male uništava. Zlarin ne može biti u istoj kategoriji kao što su otoci Hvar ili Korčula...", ogorčen je Alfier.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.