Ideološki plagijator Damir Stojić samo ponavlja taktike koje je naučio u Americi

Foto: Hina

DON DAMIR Stojić, hrvatski katolički svećenik salezijanac i studentski kapelan Grada Zagreba svoju je božićnu propovijed okitio "deklaracijom rata" i vatrenom propovjedi protiv pobačaja.

U propovijed je ugurao Srbe koji su "nas ubijali za vrijeme Domovinskog rata, a čiji liječnici danas ubijaju našu djecu".

''Prije 20 godina su prelazili granicu i napadali nas, a sada smo došli do toga da smo spremni platiti liječnicima iz susjedne države da pređu Dunav i da ubijaju našu djecu'', rekao je Stojić koji je dovoljno eminentan da ima svoju biografsku stranicu na Wikipediji, iako provjera povijesti zapisa sugerira da u njenoj izradi sudjeluje tek nekolicina autora.

Don Stojić je rođen 25. travnja 1973. godine u obitelji hrvatskih iseljenika u Torontu. Njegovi roditelji su emigrirali iz Hercegovine, a Damir je osnovnu i srednju salezijansku školu završio u Kanadi.
Školovanje je nastavio u Hrvatskoj gdje je upisao studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Tema njegova diplomskog rada iz 2002. godine je bila "Teološko značenje golotinje u Svetom pismu".

Nakon što se zaredio u 2002., Stojić je dvije godine služio kao kapelan u crkvi sv. Mati Slobode na Jarunu, a trogodišnji postdiplomski studij je završio na "Katoličkom sveučilištu Amerike" u Washingtonu gdje je vodio hrvatsku katoličku misiju sv. Blaža te magistrirao moralnu teologiju s temom "Načela katoličkoga socijalnog nauka u pravima manjina".

"Katoličko sveučilište Amerike" slovi kao izuzetno kvalitetno akademsko središte koje potiče liberalna gledišta na umjetnost i osoban razvoj studenata što je u opreci sa stavovima i temama koje Damir Stojić olako i zdušno plasira u javnost.

Glasnik ultrakonzervativne Amerike

Stojić je naime zaslužan za gostovanje ultrakonzervativne američke spisateljice Judith Reisman koju dio liberalnog američkog tiska naziva "kraljicom mržnje" prema LGBT zajednicama. Don je aktivno sudjelovao u organiziranju i zagovaranju referenduma o ustavnoj definiciji braka, a u travnju 2014. godine je za hrvatsku javnost manje-više doslovno ponovio izjavu američkog republikanskog zastupnika Todda Akina rekavši da "silovane žene ne mogu zatrudnjeti."

Jedina razlika između Akina i Stojića je što se prvi nakon bure negodovanja unutar i izvan stranke ispričao javnosti, dok Stojić nastavlja sipati pseudoznanstvene tvrdnje temeljene na "ideologiji netolerancije".

Urbi et Orbi: Oružje treba pretvoriti u plugove, razaranje u kreativnost, mržnju u ljubav i nježnost

Zanimljiv je i politički kontekst Akin/Stojićeve izjave o silovanju. Akin je naime naštetio republikanskim pokušajima da 2012. godine osvoje većinu u Senatu, a njegova vlastita stranka mu je zamjerila što "naciju pokušava podijeliti i zavaditi socijalnim pitanjima koja odvraćaju glasače, umjesto da se fokusira na ekonomska pitanja koja ih privlače".

Niska "bisera"


O niskim i provokativnim pobudama Damira Stojića svjedoči i čitav niz izjava koje je ponudio hrvatskim medijima. Tako je svojedobno u intervjuu za HTV rekao kako nikad nije upoznao "sretnog masturbatora".

"Još uvijek nisam sreo momka koji je sretan što masturbira! Niti djevojku. Dapače žena ima veću frustraciju kada sazna da muž masturbira!", rekao je Stojić i mrtav hladan priznao da u radu s mladima ne koristi istraživanja, statistike ili brojke već se oslanja na vlastito iskustvo.

>Šokantni intervju kapelana: Još uvijek nisam sreo momka koji je sretan što masturbira!

Stojić se u travnju uključio i u raspravo o "biblijskim vrijednostima" na Sveučilištu koju je potakao ugledni hrvatski kemičar dr.sc. Pavle Močilac otvorenim pismom rektoru Damiru Borasu u kojem pita: "Koje biblijske vrijednosti želite na Sveučilištu? Genocid, kamenovanje, ropstvo?"

>Odgovorio Močilcu: I kapelan Stojić se uključio u raspravu o "biblijskim vrijednostima" na Sveučilištu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.