Hrvatski i češki zrakoplovci zajedno trenirali gađanje za Afganistan

NA HELIKOPTERSKOM strelištu na vojnom poligonu 'Crvena Zemlja' kod Knina danas je uspješno provedeno bojevo gađanje pripadnika 1. tečaja zajedničke hrvatsko-češke obuke savjetodavnih timova zrakoplovstva.

Gađanje je sastavni dio Programa obuke tečaja hrvatskih i čeških instruktora, a cilj je dostizanje više razine koordinacije posada helikoptera u situacijama zajedničkog djelovanje pilota, tehničara letača i bočnih strijelaca.

Priprema za Afganistan

Riječ je o zajedničkoj obuci hrvatskih i čeških zrakoplovnih posada helikoptera i zrakoplovnih tehničara održavanja u sklopu preduputne obuke i pripreme pripadnika koji će biti upućeni u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu kao zrakoplovni mentorski tim.

Dok su kod Knina gađanje provodili pripadnici hrvatsko-češke obuke, na poligonu 'Eugen Kvaternik' kod Slunja pripadnici dviju tenkovskih satnija Oklopne bojne Gardijske oklopno mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske danas su završili dvodnevno posadno bojevo gađanje.

Riječ je o glavnom obučnom događaju u 2012. godini za tenkovske posade, provedenom na temu "Tenk u obrani". Pripadnici satnija gađali su na poligonskom strelištu za provedbu posadnih i vodnih gađanja. Koristili su tenkove tipa M-84, te djelovali iz tri vrste oružja: tenkovskog topa kalibra 125 mm, protuzrakoplovne strojnice NSV kalibra 12.7 mm, te spregnute strojnice PKT kalibra 7.62 mm.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.