Hrvatski carinici zaplijenili i uništili 7.700 krivotvorenih Ice Watch satova s kineskog tržišta

Foto: ice-watch.com

HRVATSKI carinici odradili su još jednu uspješnu akciju te su tijekom današnjeg dana uništili 7.700 krivotvorenih Ice Watch satova s kineskog tržišta, koji su se trebali prodavati na hrvatskom tržištu.

"Ovom akcijom kojom je spriječena ilegalna prodaja krivotvorenih satova ove popularne marke satova, nije ugrožen status tvrtki Acus.d.o.o. iz Varaždina i Ice Universal srl. iz Belgije, službenih zastupnika brenda Ice-Watch za hrvatsko tržište, te nije osiromašen hrvatski proračun i porezna blagajna koja bi izgubila sredstva prodajom krivotvorenih Ice Watch satova na `crnom tržištu`.

Ova akcija rezultat je uspješne suradnje Ice-Watch zastupnika s hrvatskim carinicima i Državnim inspektoratom, koji su zajedničkim naporima i prema novim propisima Europske Unije uspjeli osujetiti planove i onemogućiti nezakonito poslovanje uvoznicima krivotvorinama.

Uništavanje krivotvorenih satova održalo se danas, 26.rujna 2013. u Zagrebu u carinskoj ispostavi na Jankomiru, a kako se radilo o velikoj količini zaplijenjene robe uništavanje satova trajati će gotovo cijeli dan. Problematika krivotvorina svugdje je poznata pa tako i u Hrvatskoj s obzirom na štetu koju nanose brojnim poduzećima i naravno samoj državi te je uspjeh hrvatskih carinika time i veći, a i zaštićen je položaj na tržištu zastupnika Ice Watch satova", navodi se u službenom priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.