Hrvatska oduševljena dokumentarcem Utopija: "Hrvatska nije u recesiji, uništili su je političari"

Screenshot: HRT

DOKUMENTARNI film Mladena Ćapina koji je večeras prikazan na HRT-u 1 prošao je itekako zamijećeno, osobito na društvenim mrežama. Jadranka Kosor i Aleksandra Kolarić tako su samo neke od javnih ličnosti koje su putem Twittera pozdravile Ćapinov uradak.

S obzirom na površinu i broj stanovnika, kao i na broj prirodnih i kulturnih spomenika pod zaštitom UNESCO-a, Hrvatska se nalazi u samom svjetskom vrhu. Međutim, po pitanju vjerodostojnosti i moralnosti hrvatskih političara vjerojatno se nalazi na začelju. Ta činjenica Hrvatsku od potencijalno uređene i kulturne zemlje vraća u prostor licemjerja, korupcije i stagnacije na duži rok. "Utopija" tako služi kao podsjetnik na sve ono čega su se Hrvati zadnjih desetak godina naslušali i nagledali, a što i dalje oblikuje njihovu sadašnjost i budućnost, procjenjuje se na stranicama Zagreb Doxa, na kojemu je ovaj dokumentarac prikazan još 23. veljače.

Ceci: "Utopiju" prikazivati učenicima jednom godišnje

Utopiju je pozitivno ocijenio i Saša Ceci, znanstveni suradnik na Institutu Ruđer Bošković i gorljivi promotor znanosti na HRT-u, koji je putem Facebooka kazao kako bi Utopiju trebalo prikazivati učenicima u školi barem jednom godišnje.

Poznati filmski kritičar i novinar Arsen Oremović također je pohvalio Ćapinov dokumentarac.

"Odličan dokumentarac, Utopija na HRT-u 1, pokazuje da mi nismo ni u kakvoj recesiji, niti smo ikada bili, nama su lopovčine, hohštapleri i lokalni šerifi odrali živima kožu", poručuje Oremović putem Facebooka.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.