Hrvatska i MOL dali zajedničku izjavu: Kupac INE mora snositi posljedice sudske odluke

Foto: FAH

REPUBLIKA Hrvatska i MOL, na zahtjev Arbitražnog suda, objavili su danas zajedničku izjavu o zahtjevima RH za određivanje privremenih mjera protiv MOL-a. Uputnica Arbitražnog suda djelomično je motivirana raznim spekulativnim navodima koji su se pojavili u medijima.

Hrvatska je 30. lipnja 2014. godine zatražila nekoliko privremenih mjera protiv MOL-a, a Arbitražni sud je, nakon razmatranja pismenih izlaganja i saslušanja stranaka, uputio strankama nalog u kojemu stoji kako "MOL u ostvarivanju svojih raznih prava uključujući ona koja se odnose na njihove dionice u društvu INA d.d. mora osigurati da u svakom trenutku postupa u najboljim poslovnim interesima društva INA d.d.".

Uz to, "MOL se mora pobrinuti da će u slučaju bilo kakve prodaje svog dioničkog udjela u društvu INA d.d. osigurati da će se kupac obvezati da će kao dioničar društva INA d.d. preuzeti obveze MOL-a te stoga i snositi posljedice rješenja ovog Suda u odnosu na valjanost ugovora vezanih za međudioničarske odnose unutar društva INA d.d.."

Arbitražni sud naložio je Republici Hrvatskoj i MOL-u da se suzdrže od daljnjeg komentiranja procesa u javnosti.

> Zajedničku izjavu na engleskom jeziku pročitajte ovdje (.pdf)
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.