Hrvat u Indiji pronađen u lokvi krvi: Ostao bez noge, ali ne sjeća se kako

Foto: Sreenshot

MARCEL KOPRIVIĆ, 56-godišnji državljanin hrvatske, pronađen je u lokvi krvi u indijskom selu Medhe, nedaleko od Mumbaija. Lijeva noga mu je bila odsječena. Kod sebe nije imao putovnicu.

Teško ozlijeđenog Koprivića pronašli su policajci, koju su ga prebacili u bolnicu. Izgubio je čak 1,5 litara krvi, ali liječnici su ga uspjeli stabilizirati.

Koprivić se ne sjeća kako je ostao bez noge. Policiji i novinarima indijskog tabloida Mid-Day ispričao je da ga je nedavno napalo i pretuklo četiri ili pet osoba, koji su mu ukrali torbu u kojoj je nosio putovnicu.

"Uvjeti u bolnici su katastrofalni, pomozite!"

U razgovoru s policijom Koprivić nije ponudio daljnja objašnjenja. Zatražio je tek da se stupi u kontakt s hrvatskom ambasadom u New Delhiju, što je i učinjeno. Redakciji Indexa javili su se prijatelji ozlijeđenog Koprivića.

"Bio sam mu u posjeti danas. Uvjeti liječenja u bombajskoj bolnici su u najmanju ruku katastrofalni. Hrvatska ambasada u New Delhiju zaprimila je dojavu o nesreći već u srijedu ujutro. Nitko ništa ne poduzima. Pomozite!", poručuje Marcelov prijatelj nakon posjete bolnici.

Udario ga vlak?

Liječnici vjeruju da je Koprivić nogu izgubio u željezničkoj nesreći. Zaključili su to promatrajući njegovu ozljedu. No, Koprivic se ne sjeća da je putovao vlakom. Štoviše, tvrdi da je u Mumbai došao pješke iz Goe, gdje je proveo zadnjih nekoliko godina.

No, u Indiji, kako kaže, nije radio. Bio je na odmoru. "Turist sam u Indiji i uživao sam u vremenu koje sam tu provodio. U Indiju sam došao sam. Moj brat i kćerka žive u Hrvatskoj", kazao je Koprivić indijskom novinaru. 

Policija također vjeruje da je Koprivića udario vlak. Tome u prilog svjedoči i činjenica da je pronađen nedaleko od željezničke pruge: "Dobili smo poziv od upravitelja postaje u Rohi, koji nam je rekao da je vidio stranca kako leži kraj pruge. Pronašli smo ga tamo u lokvi krvi".

Godinama živio u Goi

Koprivić kaže da je u Goi živio resortu Gardens, nedaleko od plaže Palolem. Upravitelj resorta Walter Fernandes potvrdio je da poznaje Koprivica kojeg, kaže, svi u Goi dobro znaju kao Marcella. No, tvrdi da Koprivic već neko vrijeme ne živi u resortu.

"Ovdje je već pet godina. Ali zadnjih nekoliko godina nema putovnicu. Govorio je da ju je izgubio. Često je posjećivao naš restoran i obližnje restorane tražeći hranu. Zadnji put sam ga vidio prije tri tjedna. Bio je opljačkan i pretučen", kaže Fernandes.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.