Hakeri izveli najveći kibernetički napad na Izrael: "Srušit ćemo stranice vlade i vojske"

Screenshot: YouTube

PROPALETINSKI usmjereni hakeri napali su danas na desetke internetskih stranica u Izraelu što se smatra najvećim kibernetičkim napadom na Izrael.

Glavne vladine stranice "bombardirane" su upitima za pristup što je izazvalo ozbiljno zagušenje i usporavanje umjesto trenutačnog pada.

I mnoge privatne mrežne stranice bile su metom napada, uključujući i onu izraelskog kantautora Ivrija Lidera.

Na privatnim stranicama pojavio se potom simbol hakera koji se nazivaju Anonymous and AnonGhost, a poruku na arapskome slijedi i njezin engleski prijevod i u njoj se uz ostalo navodi: "Tu smo uvijek kako bismo vas kaznili! Jer mi smo glas Palestine i nećemo šutjeti! Mi smo glas zaboravljenih ljudi, borci za slobodu u internetskom svijetu i naša su glavna meta cionizam i Izrael".

Godišnji napad, nazvan "OpIsrael", bio je najavljen nekoliko dana ranije, dok je putem videa poslana prijetnja "elektroničkog holokausta".

"Kao što smo to do sada već mnogo puta učinili, srušit ćemo vaše servere, vladine stranice, stranice izraelske vojske i institucija", stajalo je u poruci.

Sličan internetski napad, izveden na današnji dan prošle godine, izazvao je minimalne štete. Navedeni cilj hakerskog napada je osvetiti se zbog načina na koji Izrael postupa s Palestincima izazivajući neugodnosti i nelagodu kod izraelskih građana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.