Hajdaš Dončić dodjeljuje nagrade zaslužnim pomorcima i brodarima: "Mi smo na vas ponosni!"

Foto: Goran Mehkek/Cropix

POMORCI su dan svog zaštitnika, Svetog Nikole obilježili jučer, a danas će se okupiti u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pomorci će zajednički obilježiti proteklu godinu, a priznanja umirovljenim kapetanima i zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama iz područja pomorstva i unutarnje plovidbe, koji su se tijekom godine istaknuli u promoviranju pomorske znanosti, kulture, gospodarstva te spašavanju života, nagrade će dodijeliti resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Za podvig spašavanja bit će nagrađeni kapetani Oliver Vitlov i Antonio Eterović, koji su u svibnju spasili 122 izbjeglice kod Libije. Katarina Prungl, konobarica Jadrolinije dobit će priznanje za spašavanje jer je u siječnju spasila muškarca iz tonućeg automobila u splitskoj trajektnoj luci, a Lučka kapetanija Vukovar primit će priznanje za spašavanje broda Aleksandar na Dunavu.

Za doprinos razvitku riječnog gospodarstva priznanje će se dodijeliti Luci Vukovar te Tehnomontu Pula i U.T.O. Kapetan Luka za razvitak pomorskog gospodarstva.

Znanstvenik i profesor Alen Soldo dobit će priznanje za promicanje pomorske znanosti. Posthumno, književniku Joži Horvatu, bit će dodijeljeno priznanje za promicanje pomorske kulture.

"Posao pomoraca nije samo posao nego je i poziv kojem se vi koji s morem i na moru živite zajedno sa svojim obiteljima posvećujete cijelim svojim bićem i za cijeli život. Naši su pomorci zaštitni znak hrvatskog pomorstva, njegove višestoljetne i slavne tradicije, i kao takvi prepoznati diljem svijeta. Mi smo na vas ponosni!", čestitao je jučer pomorcima dan njihova zaštitnika ministar Hajdaš Dončić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.