HPB: Vlada počela pregovore za prodaju jedine banke u državnom vlasništvu



"CILJ je da Hrvatska poštanska banka ostane nacionalna banka, u pretežitom vlasništvu hrvatskog kapitala s poslovanjem na čitavom prostoru Hrvatske", rekao je Čedo Maletić, predsjednik Uprave HPB-a na konferenciji za novinare potvrđujući kako Vlada trenutno vodi preliminarne razgovore s domaćim mirovinskim fondovima, Croatia osiguranjem, reosiguravateljem Croatia Lloydom te Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o njihovu ulasku u vlasništvo jedine preostale hrvatske banke.

Nepoznata vlasnička struktura

"Za sada je nepoznato kakva bi trebala biti vlasnička struktura HPB-a, no pregovori se vode“, izjavio je Maletić prenosi Business.hr podsjećajući kako EBRD, koji kupuje udjele u profitabilnim kompanijama tranzicijskih zemalja, želi između 20 i 25 posto.
 
Maletić je naglasio kako bi novi dioničari trebali dokapitalizirati HPB s iznosom između 800 milijuna i 1 milijardu kuna prenosi Business.hr

"I sada imamo dovoljno kapitala za komotno poslovanje. No da bismo nastavili rasti, razvijati se i nuditi kredite gospodarskim subjektima, treba nam dodatan kapital“, rekao je prvi čovjek banke pred novinarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.