HEP osvaja regiju: Dobili posao opskrbe električnom energijom slovenskog Cimosa

Foto: Index

DANAS je HEP u Kopru s Grupacijom Cimos d.d potpisao Ugovor o opskrbi električnom energijom. Ugovor je vrijedan 19 milijuna eura, a odnosi se na tvrtke Grupacije Cimos u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini, priopćili su iz HEP-a.

Ugovor za Sloveniju sa Grupacijom Cimos potpisala je uime HEP-Energije Ljubljana, Maja Aunedi, ugovor za Srbiju u ime tvrtke HEP-Trade d.o.o. Beograd direktor HEP-Trgovine Ante Ćurić, za Hrvatsku je ugovor potpisala direktorica HEP-Opskrbe Tina Jakaša te za Bosnu i Hercegovinu direktor HEP-Trade Mostar, Krešimir Krešić.

Ugovori za opskrbu električnom energijom sklopljeni su na razdoblje od dvije godine za opskrbu tvrtki Grupacije Cimos u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini te na tri godine za opskrbu u Sloveniji.

Iskorak u regiju

Nakon Ugovora o opskrbi električnom energijom koji je HEP u svibnju ove godine sklopio sa gradom Ljubljanom,vrijednosti od 12 milijuna eura, ovo je još jedan iskorak HEP-a na slovensko, ali i šire regionalno tržište.

HEP je u veljači ove godine pobijedio na natječaju Slovenskog operatora distribucijskog sustava (SODO) za pokriće gubitaka i zajamčenu opskrbu za razdoblje od 2016. do 2017.godine, u količini od 1.109.130 MWh.

Ovih je dana HEP potpisao i ugovor o isporuci oko 4 GWh električne energije za opskrbu benzinskih postaja tvrtke MOL Slovenija d.o.o. Ugovor u vrijednosti 1,2 milijuna kuna potpisan je za 2016. godinu.

"Ovaj je ugovor još jedan važan korak u realizaciji naše strategije zauzimanja uloge vodećeg energetskog regionalnog igrača. Nakon nekoliko vrijednih ugovora koje smo sklopili u Sloveniji, ugovor s Grupacijom CIMOS koja djeluje i u nama susjednim državama, Srbiji i Bosni i Hercegovini, simbolično označava naš iskorak i na ta tržišta", izjavio je Perica Jukić, predsjednik uprave HEP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.