HAK upozorava vozače uoči Velike Gospe: Pazite na hodočasničke kolone kod Sinja i Marije Bistrice

HRVATSKI autoklub tijekom sljedećih dana, zbog blagdana Velike Gospe 15. kolovoza, očekuje na cestama veliki broj hodočasnika.

"Rijeke vjernika i ove će se godine na svetkovinu Velike Gospe slijevati prilaznim cestama i ulicama (naj)poznatijih svetišta Majke Božje u Hrvatskoj: Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, Majke Božje Trsatske na Trsatu, Gospe od suza u Pleternici, Gospe Sinjske u Sinju, Majke Božje od Krasna u Krasnom i Gospe od Utočišta u Aljmašu. Stoga se očekuje velik broj hodočasnika-pješaka i znatan broj automobila, autobusa i motocikla. Naravno, u blizini svetišta parkiranje nije dopušteno osim vozila hitne pomoći, policije i taksi-vozila", izvijestili su iz HAK-a.

Zabrane za kamione


Od 15 do 23 sata 14. kolovoza i od 14 do 23 sata 15. kolovoza bit će zabranjen promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. "Iako na državnoj cesti D1 (kao i na autocestama) nema zabrane prometa, u HAK-u mole vozače za pozornost tijekom noći 14. kolovoza, s utorka na srijedu, glede hodočasničkih kolona, posebice velikih, na prilazima gradu Sinju i Mariji Bistrici, odnosno Aljmašu", pišu iz HAK-a.

U nekim mjestima će se sav promet biti zatvorene pokrajnje ceste, kao primjer iz HAK-a navode Kloštar Ivanić, gdje će cijelu srijedu i u četvrtak do 4 sata biti zatvoran Trg svetog Ivana i okolne ulice. "Napominjemo kako se po državnoj cesti D29, gdje je zabrana prometa za sva vozila zbog sanacije klizišta u Lazu Bistričkom, mogu kretati hodočasnici", pišu iz HAK-a i dodaju da se iskreno nadaju da će i ovogodišnja Velika Gospa proći bez prometnih nesreća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.