Gredelj i NREC isporučili posljednje dvije lokomotive za Maroko

Foto: TŽV Gredelj

U RIJEKU su jučer otpremljene još dvije dizelske lokomotive serije GT26 koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Maroko, priopćili su iz Gredelja.

NREC i Gredelj isporučile su u veljači četiri lokomotive, u ožujku četiri lokomotive, u travnju dvije lokomotive, u svibnju dvije lokomotive, u lipnju tri lokomotive, u srpnju tri lokomotive te u sada u kolovozu posljednje dvije lokomotive sukladno ugovoru.

"Ugovorom je bila definirana isporuka sveukupno 20 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka) koji je sklopljen na početku otvaranja stečajnog postupka. Svih 20 lokomotiva je isporučeno i to roku od otprilike sedam mjeseci, što znači u ugovorenim rokovima kao i traženoj kvaliteti što smatram velikim uspjehom. Iznimno sam zadovoljan što završetkom ovog projekta nije završila i suradnja s američkim partnerom tvrtkom NREC već je naprotiv na obostrano zadovoljstvo s američkom partnerom prije par dana potpisan i novi Ugovor za rekonstrukciju i modernizaciju ukupno šest lokomotiva serije GT26 i izradu još četiri glavnih okvira za lokomotive i to ukupne vrijednosti radova od približno 2 milijuna dolara što dokazuje želju američkog partnera za daljnju suradnju", izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.

Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.