Gradonačelnik Zadra vrijeđao novinara: "Tvoji roditelji znaju da ti od rođenja nisi zdrav"



ZVONIMIR VRANČIĆ, HDZ-ov gradonačelnik Zadra, u SMS prepiski brutalno je izvrijeđao novinara lokalnog portala ZDnews.hr Hrvoja Bajla. Gradonačelniku se Bajlo obratio sa zahtjevom za komentar teme na kojoj je radio. Dobio je odgovor kakvom se nije nadao.

Vrančić je Bajla najprije prekorio da se "članak ne piše u ovo doba", odnosno da mu je poruku poslao prekasno, iako je bilo oko 18 sati. A onda su krenule uvrede.

"Ti kao i obično jedva čekaš gađenje mene i grada, pa nastavi. Molim te nemoj me u pravilu uznemiravati u ovo vrijeme. Kako se ne sramiš tako neopravdano i divljački vrijeđati čovjeka koji je uljudno živo cijeli život. I ti sebe smatraš novinarom", napisao je Vrančić.

"To samo smeće kao ti može izmisliti"

No, na tome nije stalo. Nakon što mu je Bajlo poslao poruku u kojoj objašnjava da samo radi svoj posao, odnosno da protiv njega nema ništa osobno, Vrančić je uzvratio: "Jadni ljudi koji tebe čitaju. Inače tvoji roditelji znaju da ti od rođenja nisi zdrav".

Zadarski novinar je zatim gradonačelniku odgovorio da će njegove SMS-ove objaviti, te da će javnosti predočiti i ponudu za potpisivanje ugovora s Gradom Zadrom koju je, kako tvrdi, odbio nekoliko dana ranije.

"To samo smeće kao ti može montirati i izmisliti i govori koja ti je namjera od početka. Ne bojim se tvojih prijetnji", zadnja je SMS poruka koju je Vrančić poslao Bajlu.



Vrančića uvrijedili napisi o medijskom reketu

Vrančić, naime, Bajlu i njegovom portalu zamjera seriju tekstova objavljenih ranije ovog mjeseca, a u kojima se insinuira da je gradonačelnik gradskim novcem plaćao medijski reket. Prema podacima ZDNewsa, Vrančić iz gradskog proračuna mjesečno plaća 3000 kuna mjesečno za usluge press clippinga.

Ugovor za ovaj posao sklopljen je s firmom u vlasništvu Arijane Barabe, vlasnice lokalnih portala Znet i Zlonet. Prema pisanju ZDnewsa, Grad Zadar je Barabinu firmu angažirao za fiktivni posao kako se gradonačelnikovo ime na njenim portalima ne bi spominjalo u negativnom kontekstu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.