Građani ne podržavaju opći štrajk: "Štrajk nikada ništa dobro nije donio, treba mijenjati svijet ljudi"

Foto: Hina

SINDIKATI još danas prikupljaju potpise za opći štrajk zbog zakona o radu, protiv kojega će se, kažu, boriti svim silama.

Protekla dva tjedna sindikalni povjerenici među članovima sindikata provodili su anketu žele li da se održi opći štrajk kako bi podigli glas protiv Zakona o radu koji će, kako tvrde, potpuno obespraviti radnike. Točan broj potpisa objavit će idući tjedan, a jučer su otkrili da su jako zadovoljni odazivom što daje naslutiti da bi se štrajk mogao održati. Provjerili smo što građani o tome misle, hoće li štrajk, bude li održan, dovesti do promjena i ima li uopće smisla.

"Nema! Sindikati su jedni obični ljenčine koji imaju visoke plaće i ako budu štrajkali i ovi malo koji rade samo će ih to unazaditi, a ne unaprijediti", rekla je jedna starija gospođa.

"Štrajk nikada ništa dobro nije donio, mislim da treba mijenjati svijet ljudi, naučiti ih kako da sami stvaraju prihode i profite, kako da budu samozaposleni, a tvrtke da si nađu načina da postanu partneri, da ne tretiraju radnike kao zaposlenike ili kao stoku ili radnu snagu", rekao je jedan gospodin.

"Gledajte, imam mlade ljude koji rade, teško im je, ali sa štrajkom se neće dobiti ništa, samo će biti još gore", rekla je jedna gospođa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.