"Građani glasaju protiv" pozvali novinare: Želi li "U ime obitelji" iz Ustava izbaciti članak o pravu na slobodu izvještavanja?

Foto: Hina

ZA razliku od inicijative U ime obitelji koja je više hrvatskih medija zabranila večerašnje praćenje referenduma u njihovom stožeru, kampanja Građani glasaju protiv pozvala je sve novinare u njihov stožer u prostorijama Društva arhitekata Zagreb na Trgu bana Jelačića.

> Cenzura! Željka Markić zabranila Indexu i dijelu medija izvještavanje! HND poziva: Bojkotirajte "U ime obitelji"!

"Referendumsko jutro započelo je u ozračju kršenja novinarskih sloboda. Inicijativa U ime obitelji izvijestila je javnost kako je gotovo svim nacionalnim medijima zabranila pristup njihovom večernjem 'druženju volontera' na kojem će se pratiti preliminarni rezultati, i to s teškom optužbom da su svi ti mediji tijekom  kampanje 'proizvodili i širili govor mržnje' te 'krivotvorenjem stvarnosti i zastrašivanjem građana služili aktualnoj vlasti'. Ove optužbe u suprotnosti su s nalazima Vijeća za elektroničke medije o medijskom praćenju referendumske kampanje", ističe se u priopćenju.

"Tek što je svanulo jutro 'festivala demokracije', inicijativa U ime obitelji zamračuje ne samo svoje financije i prostorije, već i hrvatski medijski prostor. Pitali smo se tko je sljedeći –  već danas to su novinari!  Ironije radi, nije li nezadovoljstvo novinarskim izvještavanjem dovoljan razlog da inicijativa U ime obitelji pokrene  neko novo događanje naroda, kako bi se iz Članka 38 Ustava izbacila rečenica: 'Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji?'", priopćila je kampanja Građani glasaju protiv, uz poziv novinarima na dolazak i druženje u njihovim prostorijama u Društvu arhitekata Zagreb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.