Glavni državni revizor u sukobu interesa? U imovinskoj kartici nije popisao sve nekretnine

Foto: Revizija.hr

JE LI glavni državni revizor u sukobu interesa? Odluku o tome uskoro bi trebalo donijeti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, koje je postupak protiv Klešića pokrenulo na sjednici 18. lipnja.

U međuvremenu je istekao i rok od 15 dana kojeg je Klešić imao da se očituje, pa se na nekoj od predstojećih sjednica može očekivati i konačna odluka o navodnom sukobu interesa glavnog državnog revizora, inače bivšeg člana HDZ-a.

Postupak protiv Klešića pokrenut je nakon što je Povjerenstvo utvrdilo da državni revizor nije sve svoje nekretnine upisao u imovinsku karticu. U kartici je Klešić od nekretnina naveo stan i garažu u Karlovcu, kuću s okućnicom u okolici Karlovca, te stan u Zagrebu.

No, Povjerenstvo je dodatnom provjerom utvrdilo da je Klešić u karticu "zaboravio" upisati popriličan broj nekretnina. Naime, "okućnica" navedene kuće zapravo se sastoji od poprilične količine zemljišta upisanog na čak 23 različite katastarske čestice.

U očitovanju kojeg je 29. svibnja dostavio Povjerenstvu, Klešić tvrdi da se radi o nekretninama u Pokupskoj Blatnici koje je naslijedio od oca, te dodaje kako, s obzirom da su predmetne oranice vezane za kuću, nije smatrao da ih mora u imovinskoj kartici pojedinačno navoditi.

Klešić u imovinskoj kartici nije naveo ni sve nekretnine u vlasništvu njegove bivše supruge. U očitovanju poslanom Povjerenstvu napisao je da se radi o nekretninama koje su stečene netom prije razvoda braka, te nisu bile stečene pretpostavke za upis vlasništva u zemljišne knjige.

Također, Klešiću se zamjera i da je zatajio građevinsko zemljište u Pokupskoj Blatnici koje je kupio 2013. godine. No, on tvrdi kako je predmetno zemljište u vlasnici Klešić Zadruge, zbog čega nije mogao provesti upis vlasništva u zemljišnim knjigama. Poručuje kako nije mislio da mora prijaviti vlasništvo nad nekretninama dok se nad njih i formalno ne upiše.

 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.