Glavni državni revizor kupuje službeni automobil za 600.000 kuna!



IVAN KLEŠIĆ, nasljednik Šime Krasić na mjestu glavnog državnog revizora, kupuje službeni automobil za 480.000 kuna, odnosno 600.000 kuna s PDV-om!

> Pogledajte tehničke karakteristike automobila kojeg Klešić želi kupiti!

Namjera kupnje skupog automobila iskazana je još u Planu nabave Ureda za državnu reviziju za 2012. godinu. Javni natječaj raspisan je 11. listopada i traje do 5. studenog.

Klešić se želi voziti u dizelskoj limuzini s četiri vrata, s pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem. Također, traži da automobil ima snagu od najmanje 150 kW, odnosno 203 "konja".

Sviđaju mu se BMW i Audi

Uvjeti natječaja vrlo su specifični. Glavni državni revizor želi automobil koji ne emitira više od 140 grama CO2 po kilometru i koji ne troši više od šest litara goriva na prijeđenih sto kilometara.

Minimalna dužina automobila mora biti 485 centimetara, a međuosovinski razmak ne smije biti manji od 290 centimetara. Iz svega ovoga može se zaključiti da je Klešić "bacio oko" na BMW-ovu ili Audijevu limuzinu.

Od dodatne opreme, Klešić u svom novom automobilu želi servo upravljač, ABS, uređaj protiv proklizavanja, električno podešavanja i grijanje retrovizora, senzore za parkiranje, tempomat, putno računalo... Također, automobil mora biti crne metalik boje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.