Glasnogovornik Angele Merkel iznervirao kancelarku pa krivnju svalio na svoju hrvatsku kolegicu

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel u javnosti se uvijek trudi biti prijateljski raspoložena prema svima, posebno kada joj u posjet dolaze strani državni dužnosnici. Ipak, na zajedničkoj konferenciji za novinare s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, održanoj jučer u Bruxellesu, "izgubila je živce" i oštro opomenula jednog od svojih zaposlenika, piše njemački Focus.

Naime, na konferenciji na novinare zamjenik glasnogovornika Ureda kancelarke Georg Streiter stavio je na kušnju strpljenje Angele Merkel. Za vrijeme njezina obraćanja javnosti Streiter je konstantno šaputao, što je iznerviralo kancelarku, koja se okrenula prema njemu i pred svima ga opomenula.

"Gospodine Streiter, ako biste mogli nešto tiše pričati, to bi bilo od velike pomoći", kazala mu je Merkel, na što je on odmah zašutio i pognuo glavu prema tlu.

Kako javlja Der Spiegel, kancelarkin glasnogovornik krivnju je prebacio na svoju hrvatsku kolegicu Ivanu Grljak, tvrdeći da je u trenutku kada ga je kancelarka opomenula taman "govorio hrvatskoj glasnogovornici vlade da sada moramo biti tihi jer kancelarka počinje sa svojim govorom. Na glavi sam već imao slušalice za simultani prijevod pa nisam bio svjestan koliko glasno govorim", kazao je Streiter za Spiegel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.