Gaf Vlade: Jučer postavili novi Nadzorni odbor u tvrtki u kojoj je danas pokrenut stečaj

VLADA je na jučerašnjoj sjednici predložila nove članove Nadzornog odbora i predsjednika Uprave požeške tvrtke Sloga IMK, a danas je Trgovački sud u toj tvrtki otvorio stečajni postupak.

Vrijednost imovine Sloge je procijenjena na 17,9 milijuna kuna, dok su im postojeće obveze evidentirane u iznosu 25,2 milijuna kuna te zbog prezaduženosti ta tvrtka više ne bi mogla ispunjavati svoje obveze. Zanimljivo je kako je Vlada jučer, očito ne znajući stanje u tvrtki kojoj je vlasnik, odlučila razriješiti dosadašnje članove Nadzornog odbora Sloge i odabrala nove.

Za predsjednika Uprave povjerenik HNS-a za grad Požegu

Tako je predsjednik Nadzornog odbora trebao postati bivši ravnatelj Studentskog centra u Požegi Krešo Toromanović, dok je dala i prijedlog da se za predsjednika Uprave postavi Damir Kovačević, povjerenik HNS-a za grad Požegu. Portal ePožega piše kako su neki od nesuđenih članova NO Sloge Kovačevićevi rođaci, pa nije jasno kako su jedni druge trebali kontrolirati.


Nejasno je i zašto je Vlada išla postavljati ljude kada je već ranije pokrenut zahtjev za stečaj u Slozi. Iz Vlade, pak, tvrde kako niti oni, a ni Agencija za upravljanje državnom imovinom, nisu bili obaviješteni o pokretanju stečajnog postupka.

"Imali smo neslužbenu informaciju da prijeti pokretanje stečaja"

"Naime, iako smo imali neslužbene informacije da Društvu prijeti pokretanje stečajnog postupka, Vlada Republike Hrvatske bila je dužna osigurati nesmetano funkcioniranje predmetnog Društva budući da su dva člana dala ostavku te je i od strane člana Nadzornog odbora i predsjednika radničkog vijeća stigla zamolba da Vlada Republike Hrvatske hitno predloži nove članove Nadzornog odbora", napisali su iz Vlade na upit ePožege.

"Budući da članove Nadzornog odbora imenuje Skupština na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, u ovom slučaju većinskog vlasnika, a s obzirom na činjenicu da je u međuvremenu pokrenut stečajni postupak, Skupština se neće održati te predloženi članovi neće biti imenovani u Nadzorni odbor društva", zaključili su iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.