Francuska mornarica pred obalama Omana zarobila petoricu gusara: U zarobljeništvu držali 11 indijskih pomoraca

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

BROD francuske ratne mornarice ovoga je vikenda pred obalama Omana presreo je jedan oteti brod i uhitio pet muškaraca osumnjičenih za gusarstvo koji su držali 11 indijskih pomoraca, priopćio je u ponedjeljak glavni stožer francuskih oružanih snaga.

Po obavijesti o neuspjelom napadu na tanker koji se ranije dogodio na tom području, brodovi europskih i drugih pomorskih snaga u međunarodnoj misiji protiv gusara, počeli su tražiti plovilo za koje se sumnjalo da je služilo kao "baza" napadačima.

Zapovjedni francuski ratni brod uz pomoć zrakoplova japanskih snaga u subotu ujutro je na 75 kilometara od obale Omana presreo sumnjivo plovio, kaže se u priopćenju stožera objavljenom na internetskoj stranici ministarstva obrane.

Vojnici su prigodom pretrage broda identificirali "jedanaest članova posade indijskog podrijetla koje je u zarobljeništvu držalo pet osumnjičenih gusara koji su se odmah predali francuskim snagama", priopćeno je iz istog izvora.

Po preliminarnim nalazima, arapski jedrenjak Shane Hind gusari su oteli nekoliko dana ranije pred obalom Somalije te im je potom poslužio kao "baza" za napad na "Nave Atropos", naftni tanker pod zastavom Maršalskih Otoka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.