Evo kako Bandić štedi: Nakon automobila, troši i na novog glasnogovornika koji će imati plaću od 13 tisuća kuna!

Foto: HINA

MILAN BANDIĆ, odnosno Grad Zagreb, raspisao je natječaj za glasnogovornika u Uredu gradonačelnika iako je na snazi zabrana zapošljavanja još od 1. siječnja 2014.

Natječaj je objavljen prije dva dana, a nova osoba obnašat će dužnost višeg stručnog savjetnika - glasnogovornika/više stručne savjetnice - glasnogovornice Izvan ustrojstvenih jedinica.

Prema opisu poslova, izračunu plaće i kolektivnom ugovoru, nova osoba trebala bi imati plaću 13 tisuća kuna neto.

Uvjeti za prijam u službu su četiri godine radnog iskustva i znanje dva svjetska jezika.

Ovaj natječaj objavljen je usred bure u javnosti koju je Bandić izazvao najavom nabavke 23 nova automobila za gradske čelnike. Podsjećamo, Bandić je samo nekoliko dana ranije  kritizirao Vladu zato što usred krize obnavlja vozni park. On je zatim učinio isto, a čim je uvidio da mu bahato trošenje novca ne ide u prilog, najavio je da bi natječaj za kupnju automobila mogao biti poništen.

Putem leasinga trebao bi nabaviti 13 vozila srednje klase - trovolumen koji, između ostalog moraju imati dvozonski automatski klima uređaj, kožni upravljač, kožnu ručicu mjenjača i ručne kočnice, dvostruku ispušnu cijev, minimalno šest zvučnika....

U drugu grupu spadaju još četiri trovolumena srednje klase, koji uz gore navedeno moraju imati i alu naplatke 19 cola s gumama 225/45 R19, ultrazvučnu pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, grijanja sjedala, audio sustav s 11 zvučnika, itd....

Osim toga traži i kombi vozilo, furgon vozilo i teretno vozilo.

Bandić bi kupnjom automobila potrošio gotovo devet milijuna kuna, no kritika javnosti očito ga je toliko zasmetala da je odlučio iskeširati i dodatnih 13 tisuća kuna neto plaće mjesečno za novog glasnogovornika ili glasnogovornicu. Pretpostavljamo da bi posao novog glasnogovornika trebao biti da Bandiću popravi imidž "pijanog milijardera" te spriječi pojavljivanje njegovih novih afera u javnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.