Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić i službeno uručeni otkazi

Foto: FAH

SADA je službeno - Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srzić više nisu novinarke HRT-a. Izvanredni otkazi i službeno su im uručeni nakon što je danas prošao rok od osam dana koji ogranak Sindikata novinara na Prisavlju imao da se očituje o otkazima.

Podsjećamo, Gojan i Novak Srzić otkaze su dobile temeljem odluke glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i to zbog neovlaštenog javnog istupanja. Zaposlenicima HRT-a, naime, nije dozvoljeno istupati u medijima bez dopuštenja vodstva kuće.

Epilog je to buke koja se podigla nakon inauguracije Kolinde Grabar Kitarović: mediji bliski HDZ-u tada su pokrenuli hajku protiv Gojan tvrdeći da je prijenos inauguracije odradila neprofesionalno. Aktivirala se i Novak Srzić, koja je pokrenula peticiju kojom je tražila sankcije za Gojan.

Samo SDP još uz Radmana

U sklopu ove priče i Novak Srzić i Gojan su medijski istupali bez dozvole HRT-a, zbog čega im je Radman odlučio dati otkaze. Od svoje odluke Radman nije odustao usprkos prosvjedima same Grabar Kitarović, saborske oporbe, HNS-a koji je član Kukuriku koalicije, kao i strukovnih organizacija.

No, očito je da Radman i dalje ima podršku vladajućeg SDP-a. Zorana Milanovića novinari u Bruxellesu i danas su pitali što misli o otkazima, ali premijer nije želio davati komentare.

"Ne znam ništa o tome izvan medija i ne mogu se uplitati u poslovne procedure, gdje se, valjda, zna što se radi i pravila kako stvari funkcioniraju. Svaki moj komentar bio bi oblik pritiska, a ako ga nije bilo ni u jednom ni u drugom pravcu, neće ga biti ni u ovom. Sustav mora funkcionirati i ljudi moraju preuzimati odgovornost za odluke koje donose i kada griješe i kada su pravu", rekao je Milanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.