Eksplozija u vojnoj bazi u Afganistanu: Pokušaj ubojstva šefa Pentagona Leona Panette?

U NAJVEĆOJ britanskoj vojnoj bazi u Afganistanu, Camp Bastion, danas je došlo do incidenta kada se zasad neidentificirani muškarac kamionom zaletio do aerodromske piste i tamo detonirao bombu. Moguće je da je ovdje riječ bila o pokušaju atentata na američkog ministra obrane Leona Panettu koji je u otprilike isto vrijeme sletio u bazu.

Kamion se velikom brzinom sjurio prema rampi gdje je trebao pristati Panettin avion, a kamion korišten u napadu navodno je ukraden, javlja AP. Vozač je preživio eksploziju, ali je zbog teških opeklina prevezen u bolnicu. Njegov identitet još nije otkriven, a pretpostavlja se da je riječ o civilnom zaposleniku u britanskoj bazi.

Iako zasad nema potvrde je li eksplozija na ovoj lokaciji bila slučajnost ili je riječ o pokušaju ubojstva Leona Panette, baza je nakon incidenta zatvorena te se pretražuje. Panetta i njegovi suradnici nisu ozlijeđeni u eksploziji, potvrdio je Pentagon.

Poručeno je kako će se Panetta prema rasporedu susresti s afganistanskim dužnosnicima u Kabul kako bi pokušao umanjiti štetu zbog zločina koje su američki vojnici počinili zadnjih tjedana u Afganistanu. Po dolasku u Afganistan, okupljenim je vojnicima poručio kako "tragični incidenti ne smiju definirati odnose Afganistanaca i NATO-ovih vojnika".

U međuvremenu je Press TV javio kako je afganistanska komisija zaključila da je u pokolju u provinciji Kandahar, u kojem je u nedjelju život izgubilo 16 ljudi, sudjelovalo do 20 američkih vojnika. Brojni svjedoci također govore kako je u masakru sudjelovalo više vojnika. Pentagon i dalje inzistira da je sve djelo jednog poludjelog vojnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.