Eksplozija streljiva u Rusiji, evakuirano 10.000 ljudi: Bolnica priopćila da ima ozlijeđenih pa se predomislila

NAJMANJE 4.000 različitih vrsta granata eksplodiralo je u blizini skladišta streljiva i oružja oko 40 kilometara od ruskog grada Orenburga na Uralu.

Prema prvim informacija koje prenosi RT, do eksplozije je došlo zbog požara na mjestu gdje se nalaze otpisane granate. Rusko ministarstvo obrane objavilo je da nitko nije ozlijeđen ni nestao u incidentu te da nema opasnosti za okolno stanovništvo.

Takva informacija uslijedila je nakon što je lokalna bolnica objavila informaciju da je ozlijeđeno četvero ljudi te da očekuje još ozlijeđenih. Nakon priopćenja ministarstva obrane zamjenik ravnatelja bolnice opovrgnuo je prvotnu informaciju i rekao da bolnica nije zaprimila niti jednog pacijenta čije bi ozljede mogle biti povezane s eksplozijom.

"Nema ozlijeđenih, ali ima mnogo vozila hitne pomoći"

Lokalna svjedokinja ispričala je RT-u da je na mjestu eksplozije vidjela mnogo vozila hitne pomoći koja su vozila od vojnog skladišta do bolnice. "Bili smo 50 kilometara udaljeni od mjesta eksplozije koja je bila vrlo glasna, zatresao nam se strop. Nije bilo novih eksplozija, ali dim je posvuda i ne znamo što se događa", ispričala je.

Kako javljaju ruski mediji, nakon eksplozije je uslijedila evakuacija oko 10.000 stanovnika u krugu 10 kilometara od mjesta nesreće, odnosno mjesta Pervomajskij i Eksperimentaljnij.

Vojni istražitelji započeli su s istragom incidenta koji je klasificiran kao "kršenje pravila o rukovanju oružjem ili predmetima koji predstavljaju veliku opasnost", javljeno je iz nadležne službe. Istraga bi, kako je najavljeno, mogla potrajati dulje od mjesec dana, a odgovorna osoba dobiti zatvorsku kaznu do dvije godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.